Bierproeverij

Speciaalbier proeverij bij Beachclub Bodelaeke in Giethoorn.

Giethoorn – Op vrijdagavond 28 februari wordt er bij Beachclub Bodelaeke een proeverij van speciaalbieren georganiseerd. Kenner Fons Koopman zal die avond verschillende bieren laten proeven en de verhalen erachter vertellen. Daarnaast zal de chef-kok van de Beachclub enkele mooie bijpassende hapjes verzorgen. “Het belooft dus een leuke en leerzame avond te worden voor bierliefhebbers,” stelt Koopman. 

Gezien de huidige populariteit van speciaalbieren en de groei van het aantal brouwerijen, is het bijzonder om op zo’n avond de achtergrond eens te horen.

Tijdens de avond, die om 20.00 uur begint, neemt Fons de belangstellenden mee op reis door de wereld van het bier. “Het is de bedoeling om de smaak op te bouwen en tijdens dat proeven een toelichting te verzorgen op de soort, geur, kleur en smaak. Daarnaast wordt een stukje geschiedenis verteld en komen de verhalen van de brouwerij aan de orde.”

Omdat Koopman al jaren in de wereld van het bier vertoeft, verwacht hij iets toe te kunnen voegen en op een leuke manier zijn passie voor en kennis van bier over te kunnen dragen. “Het wordt een ongedwongen avond, waarbij geselecteerde bieren de revue passeren en er voor iedereen ruimte is om te proeven, te vragen en vooral te genieten. Dat laatste is een extra dimensie door de unieke locatie Beachclub Bodelaeke en de heerlijke bijpassende hapjes.”

De avond wordt overigens afgesloten met een bierquiz en een leuke prijs voor de winnaar.